• De Eredivisie bestaat komend seizoen 65 jaar en de KNVB en de clubs vieren die mijlpaal met een paar historische affiches in de eerste speelronde.

    65 jaar geleden en wel op 2 september 1956 startte de Eredivisie competitie met de wedstrijd Willem II – Feyenoord. Enige citaten uit ons clubblad van destijds. “Van te voren wisten we dat we een sterke ploeg tegenover ons zouden krijgen”. En inderdaad werd er door beide clubs hard gewerkt. Wel werd benadrukt dat “het zuidelijke spel kwam ons iet of wat hard voor. Nu is dat voor een vlugge ploeg als de onze niet zo erg”. “Een wedstrijd vol spanning; het te forse spel van de Tilburgers had al enige vrijeschoppen voor Moulijn veroorzaakt en toen deze er weer eens tussenuit was beletten de twee Tilburgers hem het scoren; de toegekende penalty werd door Henk Schouten benut, 0-1”.  Na de gelijkmaker zorgde weer Henk Schouten voor de 1-2 voorsprong. Nog voor rust scoorde Willem II nieuweling Koopal 2x en de rust ging dan ook in met 3-2.

    Na rust werd doelman Henk v.d. Bijl met een armblessure vervangen door Wim Onderstal die zijn doel na rust knap verdedigde. Uiteindelijk scoorde Cor van der Gijp de 3-3, volgens velen in buitenspelpositie maar, zoals ons clubblad aangaf : “Gelukkig had scheidsrechter Bronkhorst er beter kijk op”.

    Laten we hopen dat de eerste wedstrijd van seizoen 2021-2022 een beter resultaat geeft; Willem II – Feyenoord blijft altijd een historisch affiche!