• In Memoriam Bas Ras 1924-2020

  Bedroefd delen wij u mede dat in de nacht van zaterdag op zondag 15 november 2020, is overleden ons Erelid en Lid van Verdienste Bas Ras in de zeer respectabele leeftijd van 96 jaar.

  Hij woonde met zijn vrouw Janny 36 jaar op Varkenoord vanaf 1982, en moest uiteindelijk verhuizen voor de te realiseren nieuwbouw welke in 2019 geopend werd.

  Bas was al geruime tijd aan het tobben met zijn gezondheid, met name zijn zeer beperkte gezichtsvermogen was voor de altijd zo ondernemende Bas moeilijk te accepteren.

  Bas werd geboren op 17 september 1924, en werd lid van de Sportclub Feyenoord per 1 augustus 1950, op 25-jarige leeftijd. Hij is dus 70 jaar lid geweest.

  Het zou te uitgebreid worden om al zijn activiteiten voor onze club te noemen, maar enigszins samengevat kunnen we stellen dat Bas door alle gelederen van de club uitermate betrokken was,  zowel bij het voetbal (senioren en junioren), als bij het honk- en softbal. Actief als doelman in de teams van het derde tot en met het zestiende en veteranen (zo’n ruim 600 wedstrijden tot dik in de jaren tachtig!) en in het Honkbal (2e negental).

  Daarnaast bekleedde hij allerlei bestuurlijke functies: Jeugd Commissielid, 8 jaar Honkbal bestuurslid (en mede-oprichter), wedstrijdsecretaris bij het voetbal, Consul, lid Senior Commissie, medewerker clubblad, kantinemedewerker, ruim 20 jaar redactioneel medewerker van de weekbrief, leider van diverse teams en tenslotte grensrechter bij 14 Internationale Jeugd toernooien van Feyenoord.

  Last but not least; Bas was scheidsrechter in de periode van 1952 t/m 14 april 1996: hij floot maar liefst 1716 wedstrijden!

  Voor zijn grote verdiensten werd hij in 1983 benoemd tot Erelid en in 1991 tot Lid van Verdienste van de Sportclub Feyenoord. Ook van de K.N.V.B mocht Bas een onderscheiding ontvangen, namelijk de Zilveren Speld in 1997.

  De uitvaart van Bas zal maandag 23 november a.s. vanwege de Corona-regels in besloten kring plaatsvinden; wilt u uw medeleven betuigen aan Janny dan kunt u dit sturen naar haar woonadres, Grienderwaard 250, 3078 NK Rotterdam.

  Wij wensen zijn vrouw Janny, kinderen Herman, René en Thea, kleinkinderen Mickey en Robin, en overige familieleden veel sterkte met het dragen van dit verlies.

   
  What do you want to do ?
  New mail