• SC Feyenoord naar subtop vierde divisie na indrukwekkende comeback tegen Nieuwenhoorn

  Sportclub Feyenoord klimt naar de top van de vierde divisie na een spannende wedstrijd tegen Nieuwenhoorn. De afwezigheid van enkele sterkhouders liet zich aanvankelijk voelen op Varkenoord, maar na een verrassende comeback kwam het alsnog goed voor de Rotterdammers.

  Van enig verschil op de ranglijst viel zaterdag op Varkenoord tijdens de wedstrijd tussen sportclub Feyenoord (8) en Nieuwenhoorn (15) in de eerste helft niets te bespeuren.

  De afwezigheid van aanvoerder Jerry Tieleman- eerder in de week vader geworden van een prachtige dochter – en de door een knieblessure afwezige topschutter Jeremy van Uunen deed zich voelen bij de thuisclub, die voor weer eens veel te weinig toeschouwers bijna plichtmatig en vooral machteloos de eerste drie kwartier afwerkte.

  Nieuwenhoorn profiteerde hiervan onbevangen voetballend naar behoren. De ploeg van voormalig Feyenoord-trainer Cesco Agterberg bekroonde die lef in minuut 20 met een fraaie openingstreffer van Joey Klein.

  Na rust was Feyenoord wél bij de les. Via twee treffers van Everon Pisas en een rake elfmetertrap van Yarick Dorst bepaalde de ploeg van trainer Richard Elzinga de eindstand op 3-1.

  Door het verlies van zowel RKAVV, Smitshoek als Leerdam klauterden de Rotterdammers daardoor in de vierde divisie B naar de vijfde plek. Nieuwenhoorn staat na de nederlaag zestiende en laatste.

  Tekst en foto: Rob Weeda/AD