• SC Feyenoord O23 neemt met een overwinning revanche op Oranje Wit O23

  SC Feyenoord O23 neemt met een overwinning revanche op Oranje Wit O23 (2-1)

   

  Met de nederlaag een aantal weken terug in Dordrecht tegen Oranje Wit O23 in het achterhoofd waren wij er op gebrand de thuiswedstrijd in winst om te zetten. Inmiddels was de voorsprong op de nummer 2 van de competitie als gevolg van de nederlaag vorige week in Ridderkerk tegen RVVH O23 tot 1 punt geslonken. Derhalve was het ook noodzakelijk de 3 winstpunten in de wedstrijd tegen Oranje Wit O23 bij ons bij te kunnen schrijven.

   

  Na afloop konden wij inderdaad de 3 punten bijschrijven. Op een winderig Varkenoord ging de eerste fase van de wedstrijd min of meer gelijk op en waren wij nog zoekende om de overhand in het spel te krijgen. Voor beide selecties waren er geen grote kansen te noteren tot minuut 20 aanbrak. Orfi kon slechts door een overtreding op de rand van het strafschopgebied gestuit worden. Na de nodige verzorging door onze verzorger Ger mocht Palla in minuut 22 de toegekende directe vrije schop nemen. Door een speler in de door Oranje Wit opgebouwde muur werd de bal licht getoucheerd waardoor de doelman verrast werd en de bal in de uiterste benedenhoek het doel in stuiterde (1-0).

   

  Na dit openingsdoelpunt werden wij wat slordig aan de bal wat in minuut 34 een enorme kans voor Oranje Wit opleverde. Een speler van Oranje Wit kwam in een 1 op 1 situatie voor onze doelman Mike te staan. Met een geweldige redding in volledige concentratie kon Mike deze speler van score afhouden. Maar ook wij lieten ons niet onbetuigd. Vanuit een snelle aanval werd de bal vanaf rechts voor het doel op Orfi geplaatst. Orfi kon de bal net niet goed controleren zodat zijn schot hoog over ging. Met een 1-0 voorsprong floot de warrig leidende scheidsrechter Köse voor de rust.

   

  Direct na rust probeerden wij met gevarieerd spel de score uit te breiden maar werden daarbij wat te gehaast zodat ons spel toch weer wat slordig werd. Desondanks konden wij in minuut 62 de score verdubbelen. Met een fraaie assist van Aaron kon Keanu met gevoel de stand met een harde schuiver op 2-0 brengen. Kat in het bakkie zou je zeggen maar in minuut 69 kon Oranje Wit de aansluitingstreffer scoren nadat er niet goed druk werd gezet op de bal (2-1). Na deze aansluitingstreffer ging Oranje Wit vol druk zetten om op gelijke hoogte te kunnen komen. De warrig fluitende scheidsrechter raakte hiervan lichtelijk onder de indruk waardoor hij richting beide kanten vreemde beslssingen ging nemen. Zijn beslissingen bleken niet altijd in lijn te zijn met zijn vooraf gedane aankondiging te houden van mannelijk voetbal. Nadat de scheidsrechter in de ogen van onze trainer opnieuw onterecht floot voor een overtreding in ons nadeeel leverde de hierop door hem langs de lijn gemaakte opmerking een gele kaart op.

   

  In het verdere verloop van de wedstrijd konden wij de aanvallen van Oranje Wit door goed samenspel van AMR en Sem onder controle houden en konden wij toch nog wat kansen creëren.

    Zoals in minuut 89 toen Imrane de bal vanaf links precies op de juiste snelheid en op maat op het hoofd van Palla plaatste die alleen voor het doel een strakke diagonale kopbal afvuurde. De doelman van Oranje Wit zou op de kopbal kansloos zijn geweest maar hij zag tot zijn opluchting de bal net langs de voor ons verkeerde kant van de paal verdwijnen. Imrane was in minuut 59 in het veld gekomen voor Viktor die geblesseerd het veld moest verlaten.

  Na een blessuretijd van slechts 1 minuut en 34 seconden floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en bleven de 3 wedstrijdpunten op Varkenoord. Met deze overwinning hebben wij toch onze revanche gekregen op onze tegenstander Oranje Wit.

   

   Tot MVP van de wedstrijd werd Keanu uitgeroepen.

   

  Gele kaarten viel te noteren voor Keanu (30e minuut) en Esad (79e minuut)

   

  Ruststand 1-0 / Eindstand 2-1

  • 22e minuut            1-0       Palla Hazhar (vrije schop rand 16 meter)
  • 62e minuut            2-0       Keanu Linkers (assist Aaron Hoogendijk)
  • 69e minuut            2-1      

   

  Opstelling / Starting line-up

  • Mike de Haan (keeper)
  • Mees de Leeuw
  • Sem Pijlman
  • AMR Limouri
  • Viktor Geurts (Imrane Tourrich / 59)
  • Palla Hazhar
  • Aaron Hoogendijk (Damian Wolff / 85)
  • Keanu Linkers
  • Akram Oulad Haj Thami
  • Orfi Stando (Puti Coffy / 74)
  • Maddy Verhagen

   

   <23 maart 2024>                                                                                         < Henri Moret>