• SC Feyenoord O23 zet in wedstrijd tegen Barendrecht O23 hoop om in vertrouwen ondanks nederlaag (3-2)

   

  Het is de SC Feyenoord O23 niet gelukt om in een directe confrontatie tegen angstgegner Barendrecht O23 de ¼-finale van de Voetbal Rijnmond Cup te bereiken. Barendrecht O23 in de competitie twee divisies hoger spelend bleek zeer effectief in het benutten van de kansen. Wij kregen in de 9e minuut uit een vrije schop de eerste kans die wij niet konden verzilveren maar Barendrecht kon de eerste kans die zij kregen wel meteen verzilveren. Nadat Diallo onfortuinlijk de bal had gemist viel in minuut 17 de 1-0 waarmee wij op achterstand kwamen. Dan is Barendrecht meedogenloos wat zeker voor ons een goede les is. Dat is voor ons bagage om mee te nemen als wij volgend seizoen zeer waarschijnlijk een divisie hoger gaan spelen.

   

   Trainer Esad verklaarde na afloop trots te zijn wat de selectie in deze wedstrijd heeft laten zien. Dat klinkt eigenlijk gek na deze uitschakeling in de Voetbal Rijnmond Cup. Maar wat wij in de tweede helft op het veld hebben laten zien tegen een sterk Barendrecht was top. De selectie heeft hiermee aangetoond dat hoop kan worden omgezet in vertrouwen om in de competitie hoog te kunnen eindigen. De trainer is hierbij ook een belangrijke pion in het geheel want hij geeft handvaten aan de spelers om verder te kunnen groeien.

   

  Voor een optimale prestatie in teamsport is het belangrijk dat de spelers goed en efficiënt samenwerken. Daarnaast is het belangrijk dat de spelers vertrouwen hebben in hun team. Teamvertrouwen bestaat enerzijds uit het vertrouwen dat het team voor een positieve uitkomst kan zorgen - bijvoorbeeld het winnen van een wedstrijd - en anderzijds uit het vertrouwen in de processen binnen het team die hiervoor nodig zijn zoals bijvoorbeeld het goed communiceren of goed samenspelen. In tegenstelling tot de laatste competitiewedstrijd tegen RVVH O23 heeft de selectie in deze wedstrijd tegen Barendrecht O23 laten zien hierin gegroeid te zijn zodat met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet kunnen worden getreden. Het is waar te nemen dat de ontwikkeling binnen de selectie om te groeien tot volwaardige seniorvoetballers niet stil is blijven staan. Igor heeft zich inmiddels zo ver ontwikkeld dat hij naar tevredenheid al vele minuten in de 1e selectie in de benen heeft.

   

  Barendrecht bleef, op het tapijt wat kunstgras wordt genoemd, aandringen en kwam in minuut 29 op 2-0. Wij legden ons echter niet neer bij deze achterstand want na dit doelpunt kwam er meer overtuiging in ons spel wat in de 34e minuut resulteerde in de aansluitingstreffer. Op aangeven van Keanu zag Diallo zijn kans schoon door van afstand met een hard schot op doel te schieten. Via de paal verdween de bal achter de verbauwereerde doelman van Barendrecht (2-1). Hiermee maakte Diallo de misser bij de opnemingstreffer van Barendrecht meer dan goed.

  Vijf minuten voor rust miste Keanu nog een goede kans om de gelijkmaker te verzilveren. Met een stand van 2-1 in het voordeel van Barendrecht floot de goed leidende scheidsrechter Schooneveld voor de rust.

   

  Direct na het begin van de tweede helft zette Barendrecht de druk erop. Dit resulteerde in minuut 52 in een schot op de paal waarmee wij goed wegkwamen. Maar wij bleven geloven in een goed eindresultaat. De trainer had in de rust duidelijk gemaakt als wij vroeg in de tweede helft zouden scoren wij zeker kansen zouden ontwikkelen om over Barendrecht heen te gaan. Zo’n kans ontstond in de 56e minuut toen via een snelle counter de bal in bezit kwam van Orfi. Orfi snelde op links zijn tegenstander voorbij en hield daarbij zijn hoofd koel door de bal op maat af te geven op de slim voor het doel gekomen Bradley die wel raad wist met het verzilveren van deze kans (2-2).  Na dit doelpunt ontstond de gedachte “en nu er op en er over”. Wij speelden top maar door de ervaring van Barendrecht van twee divisies hoger spelende bracht uiteindelijk de doorslag. In minuut 68 kreeg Barendrecht een hoekschop te nemen die in eerste stand werd afgeslagen. De bal kwam opnieuw in bezit van Barendrecht waaruit een “halve hoekschop volgde”. De bal kon uit deze halve hoekschop helaas door ons niet goed verwerkt worden en uit een rommelige situatie kon Barendrecht tot score komen (3-2).

   

  Na dit doelpunt probeerden wij het wel om de gelijkmaker te kunnen produceren maar de precisie in de afronding ontbrak en na een blessuretijd van 5 minuten bleef er een stand van 3-2 in het voordeel van Barendrecht op het scorebord staan en waren wij uitgeschakeld voor het vervolg in de Voetbal Rijnmond Cup. Toch was zoals eerder geschreven de trainer trots op de selectie over het vertoonde spel en is er zeker vertrouwen gekweekt.

   

   Wat tijdens de wedstrijd opviel was het goede bespelen van AMR van zijn directe tegenspeler die deel uitmaakt van de 1e selectie van Barendrecht. Ook viel daarnaast op het uitstekende keeperswerk van onze doelman Mike.

   

   

   Tot MVP van de wedstrijd werd Orfi uitgeroepen vanwege zijn tomeloze inzet.

   

  Een eervolle vermelding is toegekend aan AMR vanwege het goed bespelen van zijn directe tegenstander een speler uit de 1e selectie van Barendrecht.

   

  Gele kaart viel te noteren voor Achmad Diallo (39e minuut).

   

  Ruststand 2-1 / Eindstand 3-2

  • 17e minuut            1-0      
  • 29e minuut            2-0      
  • 34 minuut              2-1       Achmad Diallo (assist Keanu Linkers)
  • 56e minuut            2-2       Bradley Peek (assist Orfi Stando)
  • 68e minuut            3-2      

   

  Opstelling / Starting line-up

  • Mike de Haan (keeper)
  • Achmad Diallo (El Charoy Redmond / 46)
  • AMR Limouri
  • Sem Pijlman (Damian Wolff / 59)
  • Maddy Verhagen
  • Puti Coffy
  • Viktor Geurts
  • Palla Hazhar © (Akram Oulad Haj Thami / 83)
  • Bradley Peek (Mees de Leeuw / 76)
  • Aaron Hoogendijk (Orfi Stando / 46)
  • Keanu Linkers

   

  <19 maart 2024>                                                                                         < Henri Moret>