• De Varkenoorders waren heer en meester in het thuisduel tegen Smitshoek. Na 90 minuten stond er 4-0 op het scorebord. En na de kater van vorige week, deed de ploeg van Ronald Ermes dus wat ze moesten doen... passie en strijd tonen, en winnen!

Met een sterk verdedigend spelend Smitshoek was het in het eerste kwartier nog aftasten hoe deze muur geslecht kon worden. Dat antwoord kwam van Khalid Rahli. In de 25ste minuut schoot hij de 1-0 binnen.

Hierna kwam Smitshoek er niet meer aan te pas. SC Feyenoord domineerde de wedstrijd en wist de voorsprong uit te bouwen. Na een ruim half uur spelen was het Fanny Waandels, die na een fraaie actie van Junior Obiku de bal tegen de touwen schoot, 2-0.

In de 48ste minuut was het diezelfde Obiku die vervolgens geschiedenis schreef. Zijn doelpunt, de 3-0, was zijn 64ste doelpunt in dienst van SC Feyenoord. Hij ging daarmee Ton Stam voorbij op de all-time topscorerslijst van de Varkenoorders. Het record van Stam dateerde reeds van 1997 en wist dus ruim 24 jaar stand te houden, tot vandaag.

Daarmee was het voor de ploeg van Ronald Ermes nog niet genoeg. De ploeg kreeg nog diverse kansen en Jeremy Moreno pikte ook zijn doelpunt mee. In de 86ste minuut scoorde hij de 4-0.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Zwaluwen in Vlaardingen op het programma.