• In de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal heeft SC Feyenoord zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan. De elite van Raymond Frehe won op Varkenoord simpel met 6-1 van Zwaluwen Vlaardingen.
  Door de zege stijgt de ploeg van de zevende plek naar de vierde plek op de ranglijst. De Rotterdammers boekten hun tweede overwinning in de competitie en behaalden een uitermate verdiende zege.

  SC Feyenoord kwam dus uitstekend en als herboren voor de dag. De Varkenoorders haalden hun normale niveau en maakten daarmee duidelijk dat ze mee kunnen gaan doen om de prijzen op het derde hoogste amateurniveau. SC Feyenoord was heer en meester op alle fronten in deze eenzijdige derby. De thuisploeg liet de bal in alle geledingen snel rondgaan, toonde individuele klasse, scorend vermogen en geen enkele speler viel zaterdagmiddag uit de toon. Ook de invallers niet. Het veelzijdige SC Feyenoord maakte dan ook indruk als een echte kampioenskandidaat. En revancheerde zich daarmee voor de 2-2 tegen Jodan Boys van een week geleden.

  Ook in verdedigend opzicht opereerde SC Feyenoord in het regionale treffen betrouwbaar. De ploeg gaf weinig kansen weg en de aanvallers van Zwaluwen Vlaardingen werden door de Rotterdamse achterste lijn keurig in bedwang gehouden. Een extra compliment dus voor de verdediging van SC Feyenoord.

  Zwaluwen Vlaardingen slaagde er derhalve niet in om het Rotterdamse aanvalsspel te ontregelen. De Vlaardingse verdedigers gaven de voorwaartsen van de Sportclub teveel ruimte waardoor ze ongestoord hun gang konden gaan. In balbezit viel op dat er weinig structuur in het spel van de ploeg waarneembaar was. Daarnaast verloor Zwaluwen Vlaardingen de meeste persoonlijke duels en daardoor werd de ploeg voortdurend onder druk gezet.

  Al na zestig seconden ontsnapte SC Feyenoord nog aan 0-1 achterstand. En stiftbal van Mauro Kloppert leverde echter geen voorsprong voor de bezoekende formatie op. Na ongeveer vijf minuten was SC Feyenoord dicht bij het eerste succesje. Junior Obiku mikte de bal op de paal en Jeffrey Duijnstee verzuimde om in tweede instantie de bal tussen de palen te schieten. Maar zestig seconden later kon SC Feyenoord wel een feestje vieren, nadat Junior Obiku een solo met een bekeken schot in hoek wist af te maken. Veel tijd van de 1-0 te genieten werd SC Feyenoord niet gegund. Mohammed Tabi zette de bal uit een vrije trap voor op Jerome Agbo en die kopte de bal vervolgens schitterend achter de geroutineerde SC Feyenoord-goalie Marc van Splunter: 1-1. Een goal die uit de lucht kwam vallen.

  Daarna zette SC Feyenoord Zwaluwen Vlaardingen weer onder druk. Na ongeveer een kwartier had leverde het aanvalsspel een kans op voor Duijnstee, maar laatstgenoemde wist de assist van Kilian Berkhout niet in een score om te zetten. Halverwege het eerste bedrijf werd SC Feyenoord weer gevaarlijk. Een afstandsschot van Berkhout was echter een simpele prooi voor Zwaluwen-goalie Michael de Leeuw. Even later wist diezelfde goalie zich opnieuw te onderscheiden door ditmaal een inzet van Junior Obiku fraai onschadelijk te maken.

  In het laatste kwartier van de eerste helft deelde SC Feyenoord vervolgens nog een flinke dreun uit. Een vrije trap van aanvoerder Oosterom belandde voor de voeten van Duijnstee en die bezorgde de gastheren een verdiende 2-1 voorsprong. En vervolgens speelde SC Feyenoord de eerste helft relaxed uit al werd het niet meer gevaarlijk.

  In deel twee van de derby ging SC Feyenoord opnieuw brutaal van start. Invaller Ali Ulusoy-in het veld gekomen voor Khalid Rahli-lanceerde met een schitterende pass Berkhout en de ex-speler van Excelsior Maassluis maakte aan alle onzekerheid een eind. Daarmee bepaalde de aanwinst de tussenstand op 3-1. Al met al een aanval, zoals Frehe het graag ziet. Vervolgens wist Junior Obiku met twee scherpe voorzetten twee teamgenoten in scoringspositie te brengen. Maar Duijnstee kopte de bal eerst over en vervolgens gold hetzelfde voor Berkhout.

  Halverwege de tweede helft ging SC Feyenoord, zoals in de hele wedstrijd, op jacht naar nog meer treffers. In minuut 68 lanceerde Obiku Berkhout. Diens kopbal resulteerde echter niet in de 4-1. Vervolgens breidde SC Feyenoord na ongeveer vijf kwartier de marge uit naar een verschil van drie treffers. Duijnstee werd gelanceerd door Avdic en fopte vervolgens Zwaluwen-goalie De Leeuw. Een fraai doelpunt van de spits, die goed in de wedstrijd zat. Amper zestig seconden na de 4-1 deed diezelfde Duijnstee opnieuw van zich spreken. De ouderwetse midvoor was verantwoordelijk voor de 5-1, nadat De Leeuw een schot van Rowendley Martijn niet onder controle had gekregen. Hij scoorde voor alle duidelijkheid uit een rebound. Duijnstee maakte dus drie fraaie treffers voor de SC!

  Tijdens de slotfase sloeg SC Feyenoord nog voor de zesde keer toe. De gretige invaller Martijn speelde zich knap vrij en prikte vervolgens de laatste treffer achter De Leeuw, die niets te verwijten was. En dus rondde SC Feyenoord het optreden succesvol af!

  Tekst: Stephan van Hal