• Sportclub Feyenoord

  Onze mooie club werd opgericht op 19 juli 1908, al heette zij toen nog Wilhelmina en speelde zij nog op het Afrikaanderplein. Pas in 1912 werd de naam Feijenoord gebruikt, en het was 1949 toen de jeugdteams en lagere elftallen hun domicilie op Varkenoord kregen.

  Momenteel heeft de SC Feyenoord zo’n 650 leden, 8 seniorenteams en 10 jeugdteams. Tel daar de 16 teams van de Feyenoord Academy bij op om te concluderen dat het dringen is op de velden.

  Varkenoord ademt voetbal, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, zeven dagen in de week. Naast al die reguliere trainingen en wedstrijden van zowel de Sportclub Feyenoord als de Feyenoord Academy vinden er het gehele jaar door ook allerlei andere activiteiten plaats. Elk jaar is er bijvoorbeeld het regionale Pupillentoernooi, een tweedaags toernooi waarin de D-, E- en F-teams van de sterkste clubs uit Rotterdam en wijde omgeving voor de hoofdprijs gaan.

  Maar er wordt niet alleen gevoetbald op Varkenoord; er vinden allerlei activiteiten in en rond onze fraaie kantine en de ontvangstruimte plaats. Zo verzamelen de beste klaverjassers van Feyenoord –spelers, ouders en supporters–  zich rond de Kerst om elkaar te verslaan, sommigen op zeer geraffineerde wijze, om daarna met de mooiste prijzen huiswaarts te keren.
  Voor de kleinste pupillen is er een Sinterklaasfeest, waarbij het ons steeds weer lukt om de enige echte Sint naar Feyenoord te halen.

  En niet te vergeten de altijd gezellige PMDS voorafgaand aan de wedstrijden in De Kuip, in een ongedwongen sfeer met uitsluitend Feyenoorders onder elkaar.

  Al met al, genoeg te doen op Varkenoord. U bent altijd van harte welkom, voor voetbal en voor al die andere activiteiten.