• SC Feyenoord reist zaterdag 10 oktober af naar Utrecht voor de topper tegen DHSC. Het duel op Sportpark Wesley Sneijder vangt aan om 14.30 uur.

  DHSC kende een slechte generale op de topper in de Utrechtse wijk Ondiep. De ploeg van de geroutineerde coach Gert Kruys verloor afgelopen zaterdag met 4-1 van titelpretendent Achilles Veen. De ploeg uit de Domstad staat zevende op de ranglijst met negen punten uit vijf duels. Twee thuisduels leverden zes punten op en drie uitwedstrijden leverden slechts een overwinning op.

  Coach Kruys was na afloop van het treffen met Achilles Veen natuurlijk teleurgesteld. "Ik ben wel zo eerlijk om toe te geven dat we een verdiende nederlaag hebben geleden. Met name in de eerste twintig minuten kwamen we slecht voor de dag en keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Nog voor de rust halveerde DHSC de achterstand door een benutte penalty van Gokhan Yasar die dit seizoen al acht maal het net wist te vinden. En dus leek de spanning terug in de wedstrijd.

  In het tweede bedrijf domineerde DHSC, dat een aantal kansen afdwong, aanvankelijk de wedstrijd. Maar in de slotfase leverden enkele counters twee treffers op voor de thuisploeg. "We moesten risico´s nemen en helaas konden we geen doelpunten meer maken."' Bij DHSC werd oud-prof Rodney Sneijder in de slotfase van de tweede episode nog op een rode kaart getrakteerd.
  Kruys verwacht zaterdag een leuk duel. "Beide ploegen spelen verzorgd voetbal. SC Feyenoord is natuurlijk een goede ploeg. Ik hoop dat we de bal in ons bezit kunnen houden. Ik kijk overigens naar deze wedstrijd uit."

  Kruys legt wel uit dat zijn ploeg nog altijd wordt getroffen door blessureleed. "Ik hoop dat een aantal spelers weer snel fit gaan worden. Afgelopen zaterdag viel onder meer onze doelman Niels Willemse met een blessure uit."

  Ik hoop in ieder geval dat we zelf dus veel zaterdagmiddag gaan scoren en dus nog meer rendement gaan halen uit onze mogelijkheden." Tot nu toe hebben we wel al zestien maal gescoord." De oefenmeester vindt wel dat zijn ploeg tot nu toe teveel treffers tegen heeft gekregen: 13.

  Kruys vermoedt dat zijn technisch vaardige ploeg in staat is om mee te doen om promotie naar de 3e divisie. "Ik denk dus dat SC Feyenoord, ARC, FC´s-Gravenzande en Achilles Veen onze grootste concurrenten zijn. En wellicht ook Capelle."
   
  De coach is aan zijn eerste seizoen bezig bij DHSC. Hij werd als oefenmeester gevraagd door zijn vriend Wesley Sneijder en tekende vervolgens een contract. "Ik ken de club goed en van beide kanten klikt het met de mensen die deel uitmaken van onze club."

  De oud profvoetballer is overigens een druk baasje. Hij is al jaren een gewaardeerde voetbalanalist voor RTV Utrecht en neemt zelden een blad voor de mond. Daarnaast is hij ook nog ambassadeur van FC Utrecht. "Het is af en toe passen en meten, maar het lukt wel om alles te combineren."

  Een terugkeer in het profvoetbal is niet meer aan de orde. Kruys was in het verleden onder meer coach van Volendam en De Graafschap. "Ik kon aan de slag bij FC Eindhoven of TOP Oss, maar dat zag ik niet echt zitten.  Het is goed zo." Saillant detail is dat Kruy een aantal seizoen geleden ook al werd gevraagd voor een trainersfunctie bij de Utrechtse fusieclub. "Ik had toen al mijn ja-woord aan DOVO gegeven."

  Natuurlijk heeft de welbespraakte trainer een mening over de corona-uitbraak. "Het is een vreemde toestand dat er geen publiek langs de lijn mag staan en we missen dus de steun van onze supporters. Al met al zitten we in met zijn allen in een lastige situatie. Ik hoop dat er snel een vaccin kan worden gevonden voor de corona-uitbraak."
   
  SC FEYENOORD:
  SC Feyenoord was afgelopen zaterdag in de derby tegen Smitshoek oppermachtig. De buren werden met 5-0 gevloerd. De Rotterdamse doelpunten werden gemaakt door Kilian Berkhout, Fanny Waandels, Sandin Avdic, Jeffrey Duijnstee en Rowendley Martijn. Duijnstee is op dit moment met vijf treffers topscorer van de Rotterdamse elite. Junior Obiku was viermaal trefzeker.

  Door de dikverdiende, riante zege bezet SC Feyenoord nu de derde positie op de ranglijst. SC Feyenoord vergaarde in vijf duels een knap aantal van elf punten en heeft slechts twee punten achterstand op de twee koplopers FC´s--Gravenzande en Achilles Veen. SC Feyenoord won tot nu toe alle drie de thuiswedstrijden en speelde tot nu toe in de twee uitduels twee keer gelijk. SC Feyenoord is op dit moment de meest productieve ploeg in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. Liefst zeventien maal kon SC Feyenoord al een feestje vieren. Het scoorde al twaalf maal op Varkenoord. De Rotterdamse formatie kreeg tot nu toe slechts zes goals om de oren. De formatie hield in twee duels zelfs de ´nul´. 

  Frehe was in zijn nopjes over het spel van zijn manschappen tegen Smitshoek. "We hebben tegen Smitshoek bijna geen kansen weggegeven. We speelden geduldig en wellicht had de score hoger uit kunnen vallen. Natuurlijk speelde Smitshoek het grootste gedeelte met tien man, maar we hebben agressief- en in een hoog tempo gespeeld."

  De oefenmeester vindt dat ploeg goed aan de competitie begonnen is. "We hebben in de eerste vijf duels meer punten gepakt dan in de eerste vijf duels van het afgelopen seizoen, Onze competitiestart is derhalve prima. Maar voorlopig kunnen we nog geen echte conclusies trekken, want dat kan pas na veertien wedstrijden. Dan kunnen we kijken hoe we ervoor staan."

  Hij beseft dat de confrontatie met DHSC een belangrijk duel is voor beide teams. "DHSC moet winnen om de een aansluiting met de bovenste ploegen te behouden en wij moeten niets."
  "Ik denk dat beide ploegen om en om de regie in handen willen nemen. Al met is het duel tussen SC Feyenoord en DHSC een echte topper."

  Voor SC Feyenoord breken overigens de weken van de waarheid aan. "Na het duel met DHSC spelen we thuis tegen koploper Achilles Veen. Ik hoop dat we de komende twee duels dus winnend gaan afsluiten. We gaan ieder geval voor de volle buit in deze wedstrijden."

  Tekst: Stephan van Hal