• Komende zaterdag is het eindelijk zo ver. Op Varkenoord speelt SC Feyenoord op de eerste speeldag van de competitie een thuiswedstrijd. De hoofdklasse-ontmoeting tegen DUNO D vangt aan om 15.00 uur. SC Feyenoord-coach Raymond Frehe blikt vooruit op de eerste wedstrijd en natuurlijk op het seizoen. Daarnaast kijkt de strijdvaardige oefenmeester, die aan zijn vierde seizoen op Varkenoord bezig is, terug op de oefenperiode van zijn manschappen. "We zijn klaar voor de competitie en de voorbereiding is goed gegaan. We hebben in een aantal duels uitstekend gespeeld. In het begin van de voorbereiding ging het nog moeizaam bij ons."

  Het corona-virus heeft natuurlijk ook zijn invloed gehad op SC Feyenoord. "We hebben een vreemde voorbereiding achter de rug. Al met al een rare situatie."

  De oefenmeester legt uit dat SC Feyenoord tot nu toe bijzonder fit oogt. "En dat geldt voor iedere speler. We zijn fysiek dus in prima orde. Daarnaast ben ik tevreden over het voetballende gedeelte en ook in organisatorisch opzicht staat mijn ploeg er goed voor. Gelukkig hebben een aantal spelers van mijn selectie de nodige stappen gemaakt. Ik vind wel dat we soms laconiek ogen."

  Frehe beseft dat DUNO D een lastige opponent is. "Ik hoop dat we het initiatief kunnen gaan pakken. Ik beschouw DUNO D als een concurrent van ons. Het wordt dan ook geen gemakkelijk opgave voor mijn ploeg."

  Op het moment van schrijven beschikt hij over een fitte selectie. Sandin Avdic, die afgelopen week tijdens het treffen met De Baronie onwel werd, is ook weer beschikbaar. Er is gelukkig niets met hem aan de hand. Het valt dus allemaal mee."

  Frehe maakt duidelijk dat hij de opstelling van zijn ploeg al in zijn hoofd heeft zitten. "Ik heb verleden week al tegen je gezegd dat de opstelling van SC Feyenoord voor 80 procent wel vaststaat. Ik ben in ieder geval blij dat er veel concurrentie in onze spelersgroep is. Het is dan ook ook niet gemakkelijk om een opstelling te maken." De ambitieuze coach wil de opstelling natuurlijk nog niet prijsgeven.

  De oefenmeester verklaart dat zijn ploeg, net als het afgelopen seizoen graag wil meedoen om promotie. "En hoe dat gebeurt maakt me helemaal niets uit. Hetzij via een titel of anders gewoon via de nacompetitie. Promotie is onze doelstelling. Dat durf ik best uit te spreken. Ik denk in ieder geval dat ook DHSC opnieuw een titelkandidaat is. En Capelle beschouw ik bijvoorbeeld als een outsider voor de titel. Frehe verwacht dat meer teams willen strijden voor promotie naar de derde divisie. "Wellicht vergeet ik nog een aantal ploegen."

  Voor de tweede maal in de historie maakt SC Feyenoord deel uit van de hoofdklasse A in het zaterdagvoetbal. SC Feyenoord werd in de afgelopen zes seizoenen liefst viermaal kampioen. Door de titels promoveerde het in rap tempo van de vierde-naar de hoofdklasse. In 2013 maakte het de succesvolle overstap van het zondag-naar het zaterdagamateurvoetbal.

  Historie SC Feyenoord-DUNO D:

  Verleden seizoen kwam SC Feyenoord tweemaal in actie tegen DUNO D. Op Varkenoord deelden beide elftallen de oogst: 1-1. Khalid Rahli was verantwoordelijk voor de Rotterdamse openingstreffer. Vervolgens maakte oud-prof Jochem Jansen namens DUNO D nog gelijk. Beide goals vielen pas in de bloedstollende laatste twintig minuten van de wedstrijd!

  In Doorwerth gaf SC Feyenoord een 2-1 voorsprong uit handen en leed het uiteindelijk een 3-2 nederlaag. Ali Shapoul maakte de eerste Gelderse goal en dus de 1-0. Dat deed hij in de openingsfase van de wedstrijd. Vlak voor de rust leek SC Feyenoord door doelpunten van de middenvelders Quincy Oosterom en Tim Schoonheijm orde op zaken te stellen: 1-2. De tweede helft werd echter de ondergang van de bezoekende formatie uit Rotterdam-Zuid. Tijdens het slotkwartier stelde de thuisploeg de zege veilig dankzij treffers van Jansen en Sherwin Grot, die overigens niet meer uitkomt voor Doorwerth.

  Beide ploegen treffen elkaar zaterdag op het derde hoogste amateurniveau dus voor de derde maal in het bestaan.

  Tekst: Stephan van Hal